« обратно към услуги

Какво e Invisalign®?


Invisalign® е система, която позволява подреждане на зъбите Ви в правилна позиция без брекети, с помощта на прозрачни алайнери. Алайнерите са прозрачни шини от фин силикон, които са на практика незабележими върху зъбите Ви – така Вие можете да се усмихвате както след, така и по време на лечението.

Системата Invisalign® е доказала своята ефективност в клинични проучвания и дентални практики по цял свят при третиране на над 800 000 пациенти с ортодонтски пробеми. В Дентално студио „Света Аполония” вече тя е достъпна и за Вас.

Как работи системата Invisalign®?


Чрез съвременна 3D компютърна софтуерна обработка на взети отпечатъци от Вашите зъби се симулира на анимация как точно ще стане преместването им, какво се получава като резултат и колко време ще отнеме лечението. Самото преместване се осъществява с помощта на серия от направени по поръчка алайнери. Всеки един алайнер се носи денонощно около 2 седмици (сваля се само при хранене и четкане на зъбите), след което се преминава към следващия комплект,и така… постепенно постигате усмивката, която винаги сте искали. Предвидимостта на лечението дава възможност на пациента да види предварително резултата, който се получава и да прецени дали го удовлетворява напълно.

Какви са предимствата на Invisalign®?


• НЕВИДИМА – Вие можете да подредите зъбите си , без никой да вижда процеса.
• ПОДВИЖНА – За разлика от лечението с брекети, Вие можете да хапвате и да пиете всичко, което харесвате, по време на терапията с Invisalign.
• КОМФОРТНА – Няма метални брекети, няма дъга, които често причиняват дразнене в устата. Липсата на брекети и дъга, означава , че Invisalign Ви спестява времето прекарано на стола на зъболекаря за корекция на разлепен брекет, например.
• ПОЗВОЛЯВА ПО-ДОБРА ОРАЛНА ХИГИЕНА – Вие можете да използвате четка и конец за зъби без ограничения, за да поддържате здрави зъбите и венците си. Почистването на силиконовите шини е също лесно и бързо.

Каква е продължителността на лечението с Invisalign®?


Както при другите ортодонтски техники, сложността на Вашия случай , определя времетраенето на лечебния процес. Средно лечението продължава около една година.Колко често трябва да се носят алайнерите Invisalign®?


Алайнерите се носят денонощно, с изключение на времето, когато се храните и почиствате зъбите си с четка и интердентален конец.

Болезнено ли е лечението с Invisalign® ?


За разлика от много ортодонтски техники, които имат остри ръбчета, Invisalign® работи с гладки, силиконови алайнери, които не създават дразнене в устата.

Тъй като алайнерите предвижват зъбите постепенно през периоди от 2 седмици , всяка чувствителност е обикновено лека и отшумява за няколко дни. За сравнение, при другите апарати се прилагат по-големи (и болезнени) сили, тъй като корекции се правят по-рядко ( обикновено веднъж на 6 седмици).

Какво се случва ако се загуби един или чифт алайнери Invisalign®?


Ако се случи да загубите алайнер е необходимо веднага да се свържете с нас. Ще се наложи да носите предходния или следващия комплект алайнери, а ние ще Ви поръчаме нов чифт алайнери, за да заменим липсващите. В повечето случаи новия комплект пристига в рамките на няколко дни.Как мога да разбера дали детето ми носи алайнерите си?


Удобни индикатори на горните алайнери показват приблизително колко продължително са носени алайнерите. Дизайнът на индикаторите позволява да избледняват от синьо към прозрачно което Ви дава ориентир за приблизителното времетраене на носенето на шините.Каква е цената на Invisalign®?


Както при други ортодонтски техники, цената се определя в зависимост от сложността и продължителността на Вашето лечение.
За повече информация, относно другите ортодонтски услуги, които предлагаме, моля, наберете телефоните дадени за .

Не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим Вашите въпроси за денталното Ви здраве!