« обратно към услуги
ДИРЕКТНИ ЕСТЕТИЧНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ: ИНДИРЕКТНИ ЕСТЕТИЧНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ: ИЗБЕЛВАНЕ ЗЪБНИ БИЖУТА

ДИРЕКТНИ ЕСТЕТИЧНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ


• Обтурации: Представлява лечение на кариес чрез поставяне на пломби (виж )


Преди

След
• Козметичен бондинг: Използва се за затваряне на голямо отстояние между два зъба (например при наличие на диастема или треми), както и за възстановяване на отчупено парченце от зъб. Представлява изграждане (бондинг) с композитен материал, слой от който се нанася върху фронталните повърхности на зъбите с цел подобряване на естетичния им вид. Предимството на тази технология е, че обработката на зъба не изисква изпиляване, а нанасяне само на бонд. Не е за пренебрегване и по-ниската цена на лечението, в сравнение с конструкциите (керамични фасети, lumineers, коронки). Недостатък на козметичния бондинг е възможното преоцветяване на композита с течение на времето, което изисква периодично полиране при зъболекар. Вероятността от промяна на цвета зависи от качеството на използваните композитни материали, както и от хранителния режим на пациента. Ако пациентът ограничи тютюнопушенето и консумацията на оцветяващи храни и напитки, ние гарантираме, че с висококачествените материали, които предлагаме в Дентално студио „Света Аполония" риска от преоцветяване е минимален.


Преди

След

ИНДИРЕКТНИ ЕСТЕТИЧНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ:


Керамични фасети и коронки: Фасетите са керамични конструкции, с които се подменя фронталната повърхност на зъбите във видимата област - от първи до пети зъб. Препоръчват се за използване при зъби със стари обтурации (пломби) и за коригиране на положението на леко завъртяни или преместени зъби. За разлика от „Lumineers” технологията, при която конструкциите се циментират директно върху зъбите, при керамичните фасети е необходимо първо да се изпили слой от зъбната повърхност, след което се взема отпечатък, а преди да излезете от Дентално студио „Света Аполония" се поставят временни конструкции. Постоянните керамични фасети се изработват в лаборатория и се циментират на следващото ви посещение в клиниката. Предимства на технологията са получаването на желан, равномерен цвят на зъбите и доброто маскиране на видимите недостатъци по тях, както и възможостта да се възстанови правилното местоположение на зъба в зъбната редица. Основен недостатък на този тип възстановяване е изпиляването на зъбите.


Преди

След
“Lumineers”: Конструкциите, които носят екзотичното име „люминиърс”, се използват за корегиране на неравни, счупени или слабо преоцветени зъби едновремено бързо и безболезнено. Наименованието е избрано заради способността им, поставени пред източник на светлина, да пропускат напълно лъчите му и да блестят с нейния цвят. (англ. luminous=светещ) Представляват изключително фини и тънки фасети. Прозрачността на "светулките" е толкова голяма, че затруднява маскирането на силно преоцветени зъби. За изработването им в лабораторията не е необходимо да се изпиляват зъбите, а само да се вземе отпечатък от тях. Това е огромното им предимство пред керамичните фасети – lumineers запазват Вашите естествени зъби и обикновено не се наблюдава повишена зъбна чувствителност, както след изпиляване за фасети. Все пак трябва да вземете под внимание факта, че предвид липсата на препарация, след циментирането на Lumineers, зъбите ще усещате зъбите си по-обемни.Преди

След
Скелет от цирконий
Безметални конструкции (керамични коронки и мостове) по CAD/CAM технология със скелет от цирконий или алумина: Естетиката и издържливостта, която осигуряват тези безметалните конструкции са несравними. Те са биосъвместими и се предпочитат при пациенти с данни за алергии. Абревиатурите CAD/CAM (computer-aided design and computer-aided manufacturing) се превеждат като компютърно-подпомогнат дизайн и компютърно-подпомогнато производство. Тези термини обединяват софтуерни и хардуерни похвати за геометрично моделиране, позволяващи проектиране във виртуална среда с помощта на компютърни симулации на 3D дентални конструкции и последващата им автоматизирана изработка. Върху така подготвените скелети от цирконий или алумина, се нанася специална керамика за постигане на максимална идентичност с цвета на Вашите зъби. Използването на компютърна техника за проектирането и направата на скелета на коронки и мостове значително съкращава срока на изготвяне на конструкциите, както и многократно повишава качеството им.

Керамичен/композитен инлей, онлей, овърлей: Споменатите конструкции представляват най-съвременен метод за поставяне на пломби. С тях денталното лечение никога не е било по-бързо и безболезнено за пациента - в първото ви посещение се извършва подготовка на зъба и се взема отпечатък, който се изпраща в лаборатория за изработване на конструкцията от композит или керамика. Вие оставате с временна пломба на зъба до следващото посещение (след 1-2 дни), когато конструкцията се циментира в устата. Методът е особено предпочитан за едновременно изготвяне на няколко пломби, защото съкращава престоя на зъболекарския стол. Изборът на материал - керамика или композит се прави съвместно с пациента, а типа на конструкцията - инлей, онлей или овърлей, се определя от лекуващия зъболекар в зависимост от степента на загубените твърди зъбни тъкани.


Преди

След

Преди

След
Композитни мостове SR Adoro Vectris:

Новата композитна система SR Adoro Vectris позволява да бъде изключително добре полирана, което намалява значително натрупването на плака по конструкциите.
В комбинация с безметалния стъклено-влакнесто подсилен скелет на материала Vectris е логичен избор за изработването на безметални единични коронки в задната област, както и за тричленни мостове, включително и с инлейни задръжки с минимално изпиляване на зъбите мостоносители.

Adoro и Vectris Ви дават несравнимата естетика и абразивоустойчивост на порцелана плюс превъзходната здравина и изключителна якост от стъклено-влакнестия скелет.

Преди

След

ИЗБЕЛВАНЕ:


Прилаганите в Дентално студио „Света Аполония" избелващи техники са с доказана безопасност за зъбните тъкани, утвърдени на световния пазар. Самата процедура е неагресивна и не крие никаква опасност за венците и зъбите. Избелването днес е максимално безвредно – използването само на утвърдени продукти за избелване и стриктното спазване на технологията при работа с тях са гарантирани в Дентално студио „Света Аполония”.

• От какво зависи ефекта на избелването?
Крайния резултат от избелването е в зависимост от началния цвят на зъбите. Гамите на човешките зъби се групират на червеникаво-кафяви, червеникаво-жълти, сивкави, червеникаво-сиви,. Най-трудно и краткотрайно е избелването при сивкавите зъби, а най-добри резултати се получават при зъби в жълтата гама. За третиране на тетрациклинови петна прилагаме протокол, разработен от д-р Кейпхарт.

• Болезнено ли е?
Самата манипулация е безболезнена - както при професионално избелване, така и при домашни условия. Естествено, необходимо условие е да няма открит дентин или кариозни дефекти на местата, където ще се нанесе избелващия гел. Наличието на кариес, пукнатини в емайла или изтрити емайлови повърхности (абразирали зъби, клиновидни дефекти в зъбните шийки) са причина за появата на силна болезненост в съответния зъб по време на избелването.

Използването на системи за домашна употреба може да раздразни стомашната лигавица при пациенти със стомашно-чревни проблеми, при преглъщане дори на минимални количества от избелващия гел.

Възможно е след избелването да се повиши чувствителността на зъбите към термични дразнители (най-вече от студено), затова е желателно зъбите да бъдат подготвени за манипулацията с нанасяне на обезболяващи гелове и пасти за зъби, чиято употреба, в случай на повишена чувствителност, може да продължи и след избелването. Чувствителността, дори и нетретирана с медикаменти, изчезва бързо за няколко часа.

• Могат ли да се избелят и пломбите?
Всеки пациент би трябвало да е наясно, че старите пломби няма да се избелят. Желателно е да бъдат подменени 10 дни след процедурата, когато се стабилизира напълно цвета на избелените зъби, за да не контрастират с тях.

• Каква е продължителността на лечението?
Избелването може да бъде проведено в рамките на един час или да продължи няколко дни в зависимост от вида на аплициране на избелващия гел. При домашно избелване чувствителна разлика в цвета може да бъде забелязана още в първите дни.

• Траен ли е резултатът?
Трайността на ефекта зависи от устната хигиена и от хранителните навици. След приключване на професионалното избелване е необходимо ограничаване на тютюнопушенето и консумацията на оцветяващи храни и напитки (шоколад, червено цвекло, червено вино, доматен сок, черен чай, кафе, кока кола и др.) за 48 часа. Ефектът от избелването може да се запази до 2-3 години при спазване на строг режим - изключване от дневното меню на оцветяващи храни и напитки и намаляване на тютюнопушенето. Тъй като това е не винаги постижимо, средната продължителност на избелването е около година и половина. Още съвети за поддръжка на цвета, можете да прочетете в отговора на следващия въпрос.

• Как се поддържа цвета на зъбите с времето?
За пациентите, които са постигнали желаната холивудска усмивка с професионално избелване в Дентално студио „Света Аполония" предлагаме ежегодна поддръжка на цвета на изключителни преференциални цени. Манипулацията повтаря стъпките на професионалното избелване, но цената, която предлагаме е специален жест към нашите редовни клиенти.

Тези от Вас, които са предпочели системата за домашно избелване с избелващи шини, е необходимо да я носят съгласно предписанието на лекуващия дентален лекар. Обикновено, за да поддържат постигнатия цвят, пациентите трябва да прилагат системата веднъж годишно, като шините се поставят всяка вечер за 2-6 дни.

• Има ли противопоказания за избелването?
Не се препоръчва избелване при пациенти с млечни зъби; при наличие на неподвижни ортодонтски апарати, с нелекувано пародонтално заболяване, оголени коренови повърхности, разрушен емайл, големи кариеси, незадоволителна устна хигиена, алергии към химични продукти като водороден пероксид и към материали на основа растителна смола. Бременни и кърмачки съветваме да отложат избелването във времето.

• Може ли с избелващите пасти за зъби да бъдат избелени зъбите Ви?
Избелващия ефект на тези пасти за зъби се дължи не на промяна на цвета на самия зъб, а на отстраняването на повърхностните преоцветявания върху него от оцветяващи храни и напитки.

• Как могат да бъдат избелени зъбите?
- професионално при зъболекар: При нас можете да изберете между избелване с ЛАЗЕР или с избелваща LED светлина. Последователността на процедурата е подобна и при двете техники - подготовката на зъбите включва полиране и изолиране на тъканите около тях с течен кофердам. С устен ретрактор се предпазват устните от контакт с избелващия гел. Ролята на светлината (ЛАЗЕРНА или LED) е да ускори процеса на избелване, действайки като активатор на избелващия гел, който е специфичен за различните техники. При професионалното избелване се използват гелове с висока концентрация на избелващото вещество (35%-38%). Ето защо контакта им с твърдите зъбни тъкани, за една манипулация, трябва да е максимално кратък - до 15 мин за избелване с LED светлина и до 5 мин за избелване с ЛАЗЕР. За едно посещение е възможно да се направят 3-4 манипулации, като резултатът се оценява чрез сравняване на цвета преди и след избелването спрямо специална зъбна разцветка. Възможно е да бъде постигната промяна в цвета от 6 до 12 степени. Ако е желано още по-силно избелване, процедурата може да се повтори след 2 седмици.

- ендогенно на зъби с проведено канално лечение: Когато в една зъбна редица се наблюдава само единичен зъб с по-тъмен цвят, вероятно става въпрос за зъб с некоректно проведено канално лечение, чиито канали са запълнени с дентална паста, съдържаща формалин-резорцин. Често това е фронтален зъб и представлява естетически проблем. За него вече съществува решение! След рентгенова снимка, която ако потвърди споменатата причина за преоцветяването, се пристъпва към нанасяне на избелващия агент вътре в зъба, като по този начин той променя цвета си и отвън. Необходими са максимум четири ежедневни посещения, за поставяне на гела във вътрешността (пулпата) на зъба. Той престоява по 24 часа, а на последното се завършва лечението с поставяне на постоянна пломба. Възможно е желания резултат да бъде постигнат в рамките на по-малко посещения, като резултатите се оценяват своевременно и се оценява необходимостта от продължаване на процедурите.

- в домашни условия: системата за домашно избелване, която предлагаме в Дентално студио „Света Аполония", е специално разработена от ULTRADENT- водеща американска компания, специализирана в изработването на продукти за естетичната стоматология. Концентрацията на избелващото вещество в гела е значително по-ниска в сравнение с тези, използвани при професионалното избелване - от 6 до 10%. Гелът се нанася във вакуумно изтеглена шина, изработена в зъботехническа лаборатория по отпечатък от Вашите зъби. Ниския процент на избелващото вещество, както и индивидуално подготвената шина Ви осигуряват комфорт по време на избелването. Вие сами избирате дали да ползвате през нощта или през деня шината с гела, като в зависимост от концентрацията му, е необходимо да бъде носена в къщи от 30мин до 8 часа за 10 до 21 дни. Предимство на домашното избелване е, че можете да използвате вашата шина като контейнер за поставяне на десензитиращ гел, който да намали чувствителността на зъбите от термични дразнители (най-вече от студено). Не Ви препоръчваме да предприемате избелване в домашни условия без да направите предварителна консултация, защото това може да бъде опасно за здравето Ви.

ЗЪБНИ БИЖУТА


Диамант Skyce - В усмивката Ви може да се появи блясък лесно и бързо - с поставянето на диамант с размер по Ваш избор само на един от зъбите Ви. Зъбните бижута, които се използват в денталната медицина са специално обработени, така че не се изисква изпиляване на зъба и са на невероятно достъпна цена. Манипулацията е максимално атравматична за твърдите зъбни тъкани и при желание от Ваша страна, диамантът лесно може да бъде отстранен.

За повече информация, относно естетичните услуги, които предлагаме, моля, наберете телефоните дадени за .

Не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим Вашите въпроси за денталното Ви здраве!