« обратно към новини
06 октомври 2012

Безплатна силанизация на детските зъби!


 

За втора поредна година започна кампанията за безплатна силанизация при деца от 6 до 9 години на шестите постоянни зъби! Само до края на месец ноември 2012г. в дентално студио „Света Аполония” можете да запазите час и да се включите в инициативата от Националната програма на Министерство на Зравеопазването за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в България, чиито партньор е екипът ни.

Силанизацията е метод, при който фисурите (вдлъбнатините) на зъбите се покриват със силанти, за да се избегне появата на кариеси. Именно фисурите са най-уязвимите места за развитието на зъбен кариес, поради непълната минерализация на емайла в тази област и естествената им анатомична особенност – те са тесни и дълбоки, и влакната на зъбната четка не могат да навлязат, за да остранят зъбната плака, причиняваща кариеса. Силанизацията се извършва без предварително изпиляване на зъбите и е една напълно безболезнена и изключително ефективна процедура за предпазване от кариес по дъвкателната повърхност. Около шестгодишната възраст на детето пробиват първите постоянни молари, и именно затова Националната програма обхваща деца от 6 до 8 години.

 

Близо 80% от децата от 5-8 годишна възраст в България имат по няколко кариеса на постоянните зъби! Нека заедно променим тази статистика! Запазете час в дентално студио "Света Аполония" до края на ноември на телефони: 052 636 143 и 0888 85 57 86.

 

 

Facebook