« обратно към новини
09 февруари 2012

На 9-ти февруари преди 3 години екипът на Дентално студио "Св. Аполония" под ръководството на д-р Светла Базитова посрещна своите пациенти в нова модерно оборудвана клиникa.


Честит професионален, а вече и личен празник, колеги от Дентално студио "Света Аполония"! Бъдете все така отговорни, прецизни, коректни! С благодарност за вашата всеотдайност към професията и изключителна човечност в междуличностните отношения! д-р  Базитова

Знаете ли, че...:

Св. Аполония е родена през 3-ти век, в Александрия, Египет.През целия си живот тя проповядва християнството, поради което е преследвана по време на властването на император Филип.През 249г.сл.хр. е заловена и осъдена.За да бъде принудена да се откаже от вярата си, Св. Аполония е измъчвана като всичките и зъби са били счупени и извадени без упойка.Пред поставения и избор да се откаже от господ или да бъде изгорена жива, тя сама скача в горящата клада.

В чест на саможертвата на Св Аполония е била построена църква в Рим, която вече не съществува, но площада, където е била все още се нарича "Piazza Sant' Apollonia".


Източно-православната и католическата църкви празнуват деня на Св. Аполония на 9-ти февруари.Често към нея молби отправят хора, страдащи от зъбобол, поради което тя се е превърнала в покровителка на дентални лекари и пациенти.
Facebook